Share

De voordelen van een maatwerk website voor je bedrijf

Wil je een nieuwe website laten ontwikkelen voor je bedrijf, dan kom je vaak termen tegen zoals custom made en maatwerk. Maar veel mensen vragen zich af wat precies een maatwerk website is en wat de voordelen zijn. Waarom zou je voor een maatwerk website moeten kiezen als je ook heel makkelijk voor een template website kunt kiezen? Een aantal voordelen van een maatwerk website voor je bedrijf.

 

Een maatwerk website gaat veel langer mee

Je kent het gezegde wel: goedkoop is duurkoop. Een goed ontwikkelde maatwerk website kan ontzettend lang mee gaan. Een builder website is afhankelijk van de software waarmee het gebouwd wordt. Wordt deze software niet ondersteund of onderhouden? Dan zal je website ook minder worden en krijg je de kans dat je website gehackt wordt of traag gaat werken. Een maatwerk website heeft ook als voordeel dat je er makkelijker aan kunt sleutelen als je na verloop van tijd nieuwe functionaliteiten wilt toevoegen.

 

Een maatwerk website heeft een betere beveiliging

Ander interessant voordeel van een maatwerk website is de veiligheid. Dit soort websites worden veel minder snel gehackt, omdat ze minder diverse bestanden bevatten en minder zwakke plekken. Een builder of template heeft voor dezelfde website meer bestanden nodig dan een maatwerk website. Hackers zijn altijd actief op zoek naar zwakke plekken bij builders en thema’s. Want als zo’n website gehackt kan worden, dan kan dat bij de rest ook.

 

Meestal is een maatwerk website veel sneller

Maatwerk websites zijn normaal gesproken veel sneller dan websites gemaakt met een builder of groot template. Bij maatwerk websites krijg je precies wat er nodig is voor je website. Geen software of overige bestanden om je website trager te maken. Dit is belangrijk, want bezoekers verlaten trage websites veel sneller dan snelle websites. Hoe sneller je website is, hoe prettiger de gebruikservaring en hoe meer conversies je op je websites kunt krijgen. Ook zorgt een snelle website voor een betere vindbaarheid bij de zoekmachines.

 

Je krijgt maatwerk met een maatwerk website

Het grootste voordeel is dat je een maatwerk website kunt afstemmen op je doelgroep, je doel, je merkuitstraling en andere online marketingmiddelen. Iedere bezoeker van je website weet gelijk dat het jouw website is. Het is mogelijk om op resultaat te sturen, en online groeien, door specifieke functionaliteiten in te bouwen. Je kunt een maatwerk website afstemmen op de behoefte en gedrag van je doelgroep.

You may also like...